trainers

Wekelijks traint Run for Human Rights Watch onder bezielende leiding van Victor & Rolph. Wie is dit illustere duo? Ze stellen zichzelf aan jullie voor:

Victor en Rolph kennen elkaar uit de Reclame wereld. Als hobby organiseerde zij al in de jaren negentig hardloopreizen naar New York voor collega marketeers. Tegenwoordig geven ze onder het label Victor & Rolph Running al jaren hardlooptraining en trainen en begeleiden ze voor vooral charitatieve organisaties, nu met heel veel plezier, voor het zevende achtereenvolgende jaar, de Human Rights Watch-runners op weg naar New York.

Victor Neyndorff is begonnen met lopen van marathons toen hij bij Procter & Gamble in de marketing werkte. Hij liep toen de marathon van Rotterdam, met veel pijn en moeite net binnen de 4 uur. Maar de liefde voor de marathon als jaarlijkse uitdaging was geboren. Met Rolph liep hij nog vele marathons, ook in het buitenland. Maar zijn werkelijke passie is om mensen te inspireren en te trainen. En vooral om minimaal 1 keer in hun leven de marathon te lopen, het liefst in New York.

Samen met Rolph heeft hij al honderden mensen de finish in het Central Park over geholpen.

Victor is vader van 4 kinderen. Hij studeerde rechten, werkte bij de politie en was marketing directeur. Hij woont nu in Haarlem, waar hij ook een Creatief Event Bureau MOVE heeft. Zijn vrouw is onderwijzer en sportinstructeur en heeft een hekel aan hardlopen.

Rolph Warmenhoven (van huis uit historicus) begon serieus met het lopen van langere afstanden, nadat hij zich in 1991 als marketingjournalist had aangesloten bij een gezelschap van mannen uit de media en het bedrijfsleven, die liepen voor het goede doel. Met deze club (De Centurions) liep hij marathons overal ter wereld, Van New York tot Rome, Havanna, Honolulu en Beijing.

Samen met Victor Neyndorff (ook Centurion) die hij in de reclamewereld had leren kennen, organiseerde hij in de late jaren 90 voor een groep collegamarketeers verschillende marathonreizen naar New York. Vanaf 2001 kon hij van zijn hobby zijn beroep maken door enige jaren werkzaam te zijn als hoofdredacteur van het loopblad Runner’s World.

Inmiddels docent in het HBO-onderwijs, introduceerde een student Rolph in 2010 bij Stephanie van Rappard, die dat jaar voor het eerst het initiatief had genomen om met medestudenten en vrienden voor het prachtige doel Human Rights Watch in New York te gaan lopen. Als alles meezit loopt Rolph zelf in november zijn 25-ste New York City Marathon