Benefiet veiling

Ook dit jaar organiseert Run for Human Rights Watch weer een veiling om geld op te halen voor het doel. Dit jaar staat in het teken van Protecting Children in Ukraine and Russian Occupied Territory”.

Sinds februari 2022 heeft de grootschalige invasie van Rusland in Oekraïne geleid tot duizenden burgerdoden en -gewonden, miljoenen ontheemde kinderen, duizenden Oekraïense minderjarigen die zijn gedeporteerd en worden vastgehouden in Russische heropvoedingskampen en vele verwoestte scholen, ziekenhuizen en woningen. Human Rights Watch onderzoekt, rapporteert en pleit sinds het begin van de Russische invasie over de mensenrechtenschendingen en oorlogsmisdaden in Oekraïne. De situatie blijft alarmerend, met duizenden kinderen die ernstige bedreigingen voor hun veiligheid, welzijn en fundamentele mensenrechten ondervinden.

Op zondag 26 mei komen we samen in de Vondelkerk te Amsterdam om via een benefietveiling geld in te zamelen voor de werkzaamheden van Human Rights watch in het onderzoeken, vaststellen en bewerkstelligen van beleidswijzingen met betrekking tot mensenrechtenschendingen in Oekraïne.  Jouw aanwezigheid op deze dag en/of donatie van een veilingstuk speelt een cruciale rol in de werkzaamheden van Human Rights Watch om de cruciale ondersteuning te bieden aan de kinderen in Oekraïne en Russisch bezet gebied.